TKDK Erzincan 2024 Hibe Desteklerini Açıkladı

TKDK Erzincan İl Koordinatörü Metin Bektaş, 2024 yılında verilen hibe destekleri ve 2025 yılı hibe destekleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Bektaş, 2024 faaliyetleri kapsamında 22 adet yatırımın hayata geçirildiğini söyledi.

Hayata geçirilen yatırımlardan bahseden Bektaş, “Bunlar büyükbaş besi işletmesi, zanaatkarlık-katma değerli ürünler yatırımı, GES yatırımları, sera yatırımları, soğuk hava yatırımları, meyve sebze kurutma tesisi, et ürünleri işleme tesisi yatırımlarını bu yıl hayata geçirdik. Bu 22 işletmenin yatırım tutarı; 90 milyon 800 bin TL ve bu yatırımlara 41 milyon TL hibe verildi” dedi.

Ayrıca 2024 yılında hayvansal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik 20 adet başvuruyu kabul ettiklerini belirten il koordinatörü Metin Bektaş, “Bu başvuruların yatırım tutarı ise 290 milyon lira ve bu yatırımlarda 2025’te hayata geçecek” diye konuştu.

5648 sayılı kanun ile kurulmuş, kamu tüzel kişiliğini haiz, idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli, Tarım ve Orman Bakanlığın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzincan’da 250 adet projenin yatırımı tamamlanarak hibe ödemelerinden faydalandı.

TKDK, Erzincan’da AB IPARD fonlarını AB Komisyonu adına kullanmaya yetkili oldu. Ekim 2013’ten itibaren proje kabul etmeye başladı.

TKDK; hibe kapsamında desteklediği ana tedbir başlıkları ve destekleme oranları;

Süt Üreten Tarımsal İşletmelere yüzde 60-70

Et Üreten Tarımsal İşletmelere yüzde 60-70

Süt Ürünlerinin İşlenmesi Pazarlanmasına yüzde 50

Et Ürünlerinin İşlenmesi Pazarlanmasına yüzde 50

Meyve-Sebze İşleme Pazarlamasına yüzde 50

Su Ürünleri İşleme Pazarlamana yüzde 50

Arıcılık yüzde 60-70

Yerel Ürünler-El Sanatlarına yüzde 60-70

Kırsal Turizme yüzde 60-70

Kültür Balıkçılığına yüzde 60-70

Yenilenebilir Enerji (GES) yüzde 60-70 – ERZİNCAN

Related Posts

Meyve ve sebzede TÜİK’in aksine fiyat artış hızı gerilemedi aksine artıyor: Yurttaşın kâbusu çarşı pazar

TÜİK verileri gıda fiyatlarının düştüğünü söylese de pazarda gerçekler başka… Kiraz 100 lirayı, dolmalık biber 70 lirayı aşıyor. Ziraat Mühendisleri Odası ve vatandaşlar, artan maliyetler ve düşük alım gücü nedeniyle meyveye ulaşmanın hayal olduğunu söylüyor.

Milyonlar borç batağında! Türk halkının kredi borcu ortaya çıktı

Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, ekonomik kriz nedeniyle kamu borçlarını ödeyemeyen milyonlarca vatandaş için kapsamlı bir yapılandırma düzenlemesi talep etti. Cenkci, vatandaşların zor durumda …

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.