Tıp dünyası şaşkına döndü: Dünyada sadece 200 kişinin başına geldi

Hindistan’ın Maharaştra kentinde meydana geldi. Hamile olan 32 yaşındaki bir kadının, bebeğinin midesinde büyümesi duran 2 cenine rastlandı. Dünya genelinde 200 kişide kaydedilen bu durum Fetus in fetu olarak adlandırılıyor.

BEBEĞİN KARNINDA 2 FETÜS BULUNDU

25 haftalık hamileliği sonrası rutin tarama için yerel bir hastaneyi ziyaret eden kadının doğmamış bebeğinin karnında doktorlar, “kemik içeren ek bir yapı” keşfetti. Yapılan tetikler sonucunda fetüsün karnında 2 tane daha şekil bozukluğu olduğu ortaya çıktı. Oğlunu dünyaya getiren kadının ve bebeğinin de sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Bebeğin karnındaki iki fetüsün ise hayatta kalmayacak kadar az geliştiği ifade edildi.

“DÜNYADAKİ EN NADİR VAKALARDAN BİRİ”

Taramayı gerçekleştiren Dr. Prasad Agarwal yaşanılan durumla ilgili, “Bu bebekte çok sıra dışı bir şey fark edecek kadar şanslı ve dikkatliydim. Birkaç kemiği ve karnında fetüs benzeri bir yapı bulunan, son derece normal büyüyen bir fetüs.” dedi. Yaşanılanın normal olmadığını aktaran doktor, “Bu, dünyadaki en nadir vakalardan biri olan ‘fetüs içinde fetüs’.” diye konuştu.

NEYİN SEBEP OLDUĞU BİLİNMİYOR

Bu duruma tam olarak neyin sebep olduğunu bilmediklerini belirten Dr. Prasad Agarwal, genellikle özdeş ikizler olarak rahim içinde gelişim sırasında meydana geldiğini öne sürülüyor.

İkiz bebekler, bir spermin bir yumurtayı döllemesi ve daha sonra bu yumurtanın iki ayrı embriyoya bölünmesiyle meydana gelir. Doktorlar, fetüs içinde fetüs durumunda yumurtanın tam olarak ayrılmadığını ifade ediyor. Daha sonra ikizlerden biri diğerinin içinde sıkışıp kalıyor ve tırnak, saç ve uzuv gibi özellikler geliştirmeye devam edebiliyor.

YUMURTA ÜÇE BÖLÜNMEYE ÇALIŞMIŞ

Bu durumda kadının yumurtası muhtemelen üçe bölünmeye çalışmış ve tam olarak ayrılmamış, bunun sonucunda bir canlı fetüs ve iki fetüs oluşmuştur. Yaşanılan bu örnekte ise fetüsün içindeki her iki fetüsün de elleri ve ayakları gelişmiş. Fakat fetüslerin parazitik olarak kabul edilir ve hayatta kalmak için hayati organlara sahip değillerdir. Bu fetüsler bazen bebeğin ağzında, skrotumunda, kuyruk sokumunda veya beyninde de bulunabiliyor.

Related Posts

Bakan Yumaklı duyurdu: 2 ilde yangınlar kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya ve Çanakkale’deki orman yangınlarının kontrol altına alındığı duyurdu.

Bu telefon numaralarını sakın açmayın

Almanya’da sahte ödül vaadiyle yapılan telefon dolandırıcılığı yeniden tırmanışta. Yayımlanan son listeye göre Hamburg ve Hollanda kaynaklı 10 tehlikeli numara öne çıkıyor. Ararsalar açmayın, bilgilerinizi asla paylaşmayın!

Atina’dan Libya taarruzu

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Yerapetritis, Türkiye ile Libya arasında, deniz yetki sınırlarının belirlenmesine ilişkin  27 Kasım 2019’da imzalanan anlaşmanın Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi’nde onaylanmasını engellemek ya da en azından ertelenmesini sağlamak amacıyla Libya turuna çıkıyor.

İddianın sonu korkunç bitti: Kızılırmak’a atlayan genç kayboldu

Kırıkkale’de arkadaşlarıyla iddialaşarak köprüden Kızılırmak Nehri’ne atlayan bir kişi kayboldu.

Türkiye’nin fındık ihracatının yüzde 33’ü Trabzon’dan yapıldı

Türkiye’nin ocak-haziran dönemindeki fındık ihracatının değerde yüzde 33’ü Trabzon’daki firmalar tarafından gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Naci Görür’den Celal Şengör mesajı

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür meslektaşı Prof. Dr. Celal Şengör’ü Japonya’dan aldığı ödülü tebrik etti.