Suriyeli İşçiler Ülkelerine Dönmeye Hazırlanıyor, Üreticiler Endişeli

Antalya’daki Suriyeli İşçiler Ülkelerine Dönmeye Hazırlanıyor!

Antalya, yaş sebze meyve üretiminin yanı sıra tropikal ürünlerle de adından söz ettiriyor. Kentteki sera ve tarlalarda çalışan Suriyeli işçiler, Baas rejiminin yıkılması sonrasında ülkelerine geri dönme planları yapıyor. Bu durum üreticileri endişelendirirken, Suriyeliler kararlı bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyor.

Antalya’da bulunan 400 bin hektara yakın tarım alanında, yaş sebze meyve, narenciye ve süs bitkilerinin yanı sıra tropikal meyveler de yetiştiriliyor. Ancak, son yıllarda artan üretim maliyetleri, çiftçileri daha düşük maliyetlerle çalıştırabilecekleri Suriyeli işçilere yöneltti. Antalya’da yaklaşık olarak 7 bin Suriyelinin bulunduğu belirtiliyor.

Baas Rejimi Yıkıldı, Suriyeliler Ülkelerine Dönmek İstiyor!

Baas rejiminin sona ermesiyle birlikte, Antalya’da çalışan Suriyeliler ülkelerine dönmek için harekete geçiyor. Suriyelilerin bu planı, kentteki üreticileri olumsuz etkiliyor. Üreticiler, sera ve tarlalarda çalıştıracak eleman bulmakta zorlanacaklarını ifade ederken, Suriyeliler kararlılıkla ülkelerine dönmek için adımlar atmaya devam ediyor.

Seralarda çalışan Ahmed Abbas, 7 kişilik ailesiyle birlikte Aksu ilçesinde tarım işçisi olarak çalışırken, ülkesine dönme planları yapıyor. Üreticilerden Mehmet Yılmaz ise, Suriyeli işçilerle birlikte çalışmanın kendileri için avantajlı olduğunu belirtiyor ancak, Suriyelilerin ülkelerine dönmesi durumunda maliyetlerin artacağını ve ürün fiyatlarının yükseleceğini dile getiriyor.

Antalya’daki durumu değerlendiren Antalya Yaş Sebze ve Meyve Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan, Suriyelilerin ülkelerine gitmesinin gerekliliğini vurgulayarak, yerel iş gücünün desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. Akcan’a göre, Suriyelilerin ülkelerine dönmesiyle kalite artacak ve yerel işgücü desteklenecektir.

Related Posts

Meyve ve sebzede TÜİK’in aksine fiyat artış hızı gerilemedi aksine artıyor: Yurttaşın kâbusu çarşı pazar

TÜİK verileri gıda fiyatlarının düştüğünü söylese de pazarda gerçekler başka… Kiraz 100 lirayı, dolmalık biber 70 lirayı aşıyor. Ziraat Mühendisleri Odası ve vatandaşlar, artan maliyetler ve düşük alım gücü nedeniyle meyveye ulaşmanın hayal olduğunu söylüyor.

Milyonlar borç batağında! Türk halkının kredi borcu ortaya çıktı

Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, ekonomik kriz nedeniyle kamu borçlarını ödeyemeyen milyonlarca vatandaş için kapsamlı bir yapılandırma düzenlemesi talep etti. Cenkci, vatandaşların zor durumda …

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.