İktidar borcuna başka alacağına başka tarife çıkardı. Ozan Bingöl isyan etti

Cumhurbaşkanı Kararıyla Faiz Oranları Yükseltildi

21 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan yeni Cumhurbaşkanı Kararlarına göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının tebliğine göre kamu alacakları için gecikme zammı oranı yüzde 3,5’ten yüzde 4,5’e yükseltildi. Ayrıca tecil faizi de yüzde 36’dan yüzde 48’e çıkarıldı, bu da yıllık bazda %54’lük bir artışa denk geliyor.

Aynı Resmi Gazete’de yayımlanan bir diğer Cumhurbaşkanı Kararı ise 3095 sayılı Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine ilişkin Kanunun 1. Maddesinde düzenlenen Kanuni faiz oranını belirledi. Buna göre, 01.06.2024 tarihi itibariyle kanuni faiz oranı yıllık %24 olarak uygulanacak.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, hükümetin vatandaştan alacağı faiz oranlarına tepki gösterdi. Devletin vatandaşa olan borcuna uygulanan gecikme faizi %54 iken, vatandaşın devletten olan alacağına uygulanan kanuni faiz ise %24. Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu durumu eleştirerek, “Vatandaşın devlete olan borcuna uygulanan gecikme faizi %54, vatandaşın devletten olan alacağına uygulanan kanuni faiz %24, Merkez Bankasının politika faizi ise %45. Şimdi biz tam olarak hangi faize karşıyız???” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Meyve ve sebzede TÜİK’in aksine fiyat artış hızı gerilemedi aksine artıyor: Yurttaşın kâbusu çarşı pazar

TÜİK verileri gıda fiyatlarının düştüğünü söylese de pazarda gerçekler başka… Kiraz 100 lirayı, dolmalık biber 70 lirayı aşıyor. Ziraat Mühendisleri Odası ve vatandaşlar, artan maliyetler ve düşük alım gücü nedeniyle meyveye ulaşmanın hayal olduğunu söylüyor.

Milyonlar borç batağında! Türk halkının kredi borcu ortaya çıktı

Zafer Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, ekonomik kriz nedeniyle kamu borçlarını ödeyemeyen milyonlarca vatandaş için kapsamlı bir yapılandırma düzenlemesi talep etti. Cenkci, vatandaşların zor durumda …

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.