İki kuruluş birleşiyor: İstanbul’un nabzını tutacaklar

İstanbul’a Dair Veriler “İstanbul Barometresi” Çatısı Altında Birleşiyor

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), Megakent İstanbul’a dair verileri araştırırken, kentin nabzını tutan İstanbul Barometresi projesi altında toplanıyor. İPA tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’un güvenilir verilerle yönetilmesinin önemi vurgulanarak, dinamik bir kentte veriye dayalı bir sistemin gerekliliği üzerinde duruldu.

İPA’nın açıklamasında, “İstanbul Barometresi bu ihtiyacı hisseden araştırmacılar ve kanaat önderleri için bir pusula olmayı hedefliyor. İPA, İstanbul’u sadece inşa etmekle kalmıyor, aynı zamanda anlamaya ve birlikte tasarlamaya çalışan bir kuruluş olarak tanımlanıyor.” ifadelerine yer verildi.

İPA’nın faaliyetlerini 5 yıldır sürdürdüğü belirtilen açıklamada, İstanbul Barometresi’nin, her ay düzenli olarak İstanbulluların gündemini, beklentilerini ve yaşam koşullarını ölçümleyen İstanbul Gündemi Araştırması alt başlığıyla yayımlandığı ve Yaşam Maliyeti adlı periyodik yayının da ekonomik gerçekliklere ışık tuttuğu vurgulandı.

İstanbul Barometresi Yenileniyor

İki farklı yayının artık “İstanbul Barometresi” çatısı altında birleşeceği duyuruldu. Yeni süreçle ilgili olarak, içerik yapısının güçlendirilerek Türkiye genelindeki çeşitli resmi kurumlardan alınan verilerin de dikkate alınacağı belirtildi.

Türkiye Verileri de İncelenecek

Yeni formatta, İstanbul Barometresi’nin, İPA’nın ölçtüğü verilere ek olarak farklı resmi kurumlardan gelen verileri de derleyerek daha kapsamlı bir veri ekosistemi oluşturacağı ifade edildi. Ayrıca, İstanbul Barometresi aboneleri için detaylı araştırmaların yanı sıra yönetici özetleri ve her ay değişen tematik dosyalara ilişkin uzman görüşleri sunulacak.

Doğru Yol Haritaları Çizmek İçin Veriye Dayalı Bir Yaklaşım

Şimdilerde, ekonomik belirsizliklerin arttığı ve toplumsal duyarlılıkların hızla değiştiği bir dönemde olduğumuzu hatırlatan açıklamada, “İstanbul Barometresi’nin amacı, farklı kesimlerden karar alıcıları ve kanaat önderlerini güvenilir, güncel ve kapsayıcı verilerle buluşturarak gündemi doğru belirlemek, sorunları görünür kılmak ve doğru yol haritaları çizmek” olarak belirtildi.

Related Posts

Çekya’da iş dünyası güveni zayıfladı, tüketici morali stabil kaldı

Çek Cumhuriyeti’nde iş dünyası güven endeksi, Haziran 2025’te bir önceki aya göre 1,0 puanlık bir düşüşle 100 seviyesine geriledi. Bu gerileme, özellikle ticaret ve seçili hizmetler sektörlerindeki düşüşten kaynaklandı. Ticaret sektöründe güven 98,4 …

Bakan Şimşek’ten İsrail-İran açıklaması: ‘Gereken tedbirler…’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin jeopolitik riskler karşısında kapsamlı şekilde değerlendirildiğini iddia etti. Piyasalarda istikrarın korunması için hazırlıklar yapılıyor.

Tarım sayım seferberliği temmuzda başlıyor

Türkiye genelinde yapılacak tarım sayım seferberliğinin temmuz ayında başlaması planlanırken, bu kapsamda tarımsal işletme tasarrufundaki parseller, hayvancılık, tarımsal alet ve makine başlıklarındaki veriler toplanacak.

Bakan Bayraktar: Enerji piyasalarımız oldukça güçlü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: “(İsrail-İran gerilimi) Enerji sektörümüz ve enerji piyasalarımız oldukça güçlü ve dayanıklı durumda” dedi.

Tarımsal girdi fiyat endeksi arttı

Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), nisanda yıllık bazda yüzde 30,12, aylık bazda yüzde 2,03 artış gösterdi.

Memurların zamlı maaş senaryosu! İşte meslek meslek ücretler

Temmuz ayında zam alacak memurların şuan ki hesaplamalara göre alacağı zam senaryosu ortaya çıktı. İşte o mesleklerin zamlı maaş tablosu….