Bakan Yumaklı: 1 Ocak’tan bu yana 503 bin gıda denetimi yaptık

Gıda Güvenliği Etkinliği Yumaklı’nın Açıklamaları ile Gerçekleşti

Orman Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen Dünya Gıda Güvenilirliği Etkinliği’nde, 7 Haziran’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla Dünya Gıda Güvenilirliği Günü olarak kutlandığını belirten yetkililer, Bakan Yumaklı’nın değerli açıklamalarına ev sahipliği yaptı.

Bakanlık olarak gıdanın her aşamasında yer aldıklarını vurgulayan Yumaklı, üretimden tüketime kadar olan süreci üç ana başlık altında topladı. Bunlar arasında gıda arz güvenliğini sağlamak için üretim, tarım ile sanayi entegrasyonunu desteklemek için kırsal kalkınma yatırımları ve gıdanın kontrol denetim mekanizmasını geliştirmek olduğunu belirtti.

Gıdanın güvenilirliğinin, üretim yerinden tüketiciye kadar olan sürecin titizlikle takip edilmesine bağlı olduğunu vurgulayan Yumaklı, halkın sağlıklı, güvenilir ve kaliteli gıdaya erişimini sağlamak için yoğun çaba harcadıklarını dile getirdi.

Gıda denetimlerinin önemine değinen Yumaklı, 81 ilde güçlü bir denetim altyapıları olduğunu belirtti. 2024 yılında 1,3 milyon denetim gerçekleştirdiklerini ve uygunsuzluk tespitlerinde ciddi adımlar attıklarını paylaştı.

“Pestisit Denetimlerinde Başarılı Çalışmalar Yürütüyoruz”

Yumaklı, pestisit konusunda yayılan yanlış bilgileri reddederek, çiftçilerin ve üreticilerin bilinçli şekilde hareket ettiğini belirtti. Avrupa Birliği standartlarına uygun şekilde çalıştıklarını söyleyen Yumaklı, son 3 yılda 250 bin pestisit denetimi gerçekleştirdiklerini ve kalıntı miktarını önemli ölçüde azalttıklarını ifade etti.

Pestisit ile ilgili eğitim ve yayım faaliyetlerine devam ettiklerini söyleyen Yumaklı, bu alanda mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizdi.

“Karekod Uygulaması Tüm İşletmelerde Zorunlu Olacak”

İşletmelerdeki denetim bilgilerine kolaylıkla erişim sağlamak için karekod uygulamasını hayata geçirdiklerini belirten Yumaklı, bu sayede tüketicilere daha şeffaf bir süreç sunacaklarını söyledi. 28 Temmuz 2025 itibarıyla gıda işletmelerinde karekod uygulamasının zorunlu hale geleceğini açıkladı.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Ersin Dilber de, güvenilir gıda teminini sağlamak amacıyla projeler yürüttüklerini ve tüketici bilincini artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık da, gıda denetimlerinin öneminin altını çizerek sektörün sorumluluklarını yerine getirmesinin kritik olduğunu belirtti.

Bakan Yumaklı, açılış konuşmalarının ardından coğrafi işaretli ürünleri içeren stantları ziyaret etti.

Related Posts

İTO Başkanı Avdagiç: Kredi notu artışları reel sektöre güven verici bir sinyal oldu

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Moody’s ve Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notuna ilişkin kararları hakkında açıklamalarda bulundu. Avdagiç, “Türkiye’nin kredi notu artışlarının devam etmesi, portföy yatırımlarına olduğu kadar reel sektöre de güven verici bir sinyal oluşturdu. Faizlerdeki gerileme ve dezenflasyon sürecini dikkatle izlemeye devam etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Kredi kartları ve nakit avanslarda faiz oranları resmen değişti

Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerinde geçerli olan azami faiz oranlarını yeniden belirledi. İşte Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, özellikle nakit avans ve yüksek tutarlı kart borçlarında faiz düzenlemesinin detayları… KREDİ KARTI FAİZ …

Çanakkale’de Arıcılara Destek Töreni

Çanakkale’de arıcılara varroa ilacı ve petek dağıtımıyla destek verildi. Proje sektörde umut doğuruyor.

TUSAŞ ile Airbus arasında ortaklık anlaşması imzalandı

TUSAŞ ile Airbus arasında ortaklık anlaşması imzalandı

Sarıcakaya’da 25 Bin Ton Domates Hasadı Bekleniyor

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde 3 bin dekar alanda yetişen Sakar domatesinin hasadında 25 bin ton verim hedefleniyor.

Düzce Turizmi 4 Mevsim Değer Üretmeye Aday

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce’nin turizm potansiyelini artırmak için yapılan çalışmalar ve ‘Düzce’ye Gelsene’ projesi hakkında bilgi verdi. Düzce’nin tarihi ve doğal güzellikleri ile 4 mevsim turizmine katkı sağlamaya aday olduğunu belirtti.