Damacana Su Fiyatları Yükseliyor

Fiyat Artışları Dolayısıyla Damacana Suyun Maliyeti Yükseldi

DAMACANA suda yaşanan son fiyat artışlarıyla birlikte, damacanadan doldurulan bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar çıktı. Ayrıca boş damacana depozito fiyatı da 200 liraya kadar yükseldi.

Son dönemdeki fiyat artışları damacana suyu fiyatlarına da yansıdı. Yılın ilk 4 ayında maliyetler nedeniyle 3 kez zam yapıldı ve bazı markaların damacana suyu fiyatı 150 liraya kadar yükseldi. Yaşanan son artışlarla birlikte, damacanadan doldurulan bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar çıktı. Yurt dışından gelen ham maddeyle üretilen plastik damacana depozito fiyatı da 200 liraya kadar çıkarken, depozitosuyla birlikte ilk kez damacana su almanın maliyeti ortalama 350 lirayı buldu.

Antalya Tüp ve Su Dağıtıcıları Derneği (ANTSUDER) Yöneticisi Halil Mert, damacana su fiyatlarına yakın zamanda zamlar geldiğini belirterek, “Damacana suyunun fiyatı şu anda ortalama 100 ila 145 lira arasında değişiyor. İlk kez sipariş verenler ise genellikle 150-200 lira arasında depozito ödüyor. Lojistik maliyetlerinden dolayı su markaları arasında fiyat farklılıkları olabiliyor” dedi.

Mert, 19 litrelik damacandan yaklaşık 95 bardak su çıktığını belirterek, “Şu anda damacanadan doldurulan bir bardak su yaklaşık 1 lira 30 kuruşa denk geliyor. Bu seçenek diğerlerine göre daha ekonomiktir. Son dönemde ortalama 30 lira civarında zam geldi, ancak bu zamların sebebi bayiler değil. Fabrikalarda dezenfekte edilen damacanalar 70 doluma kadar kullanılabiliyor. Maliyetlerin artması nedeniyle vatandaşlarımızın damacanaları geri dönüşümü konusunda daha hassas olmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

Dünyada otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler: Türkiye kaçıncı sırada?

Otomobil sahibi olmak dünya genelinde giderek zorlaşıyor. Küresel ölçekte hazırlanan yeni bir rapor, sıfır araç fiyatlarının birçok ülkede belirgin şekilde arttığını ortaya koydu. Vergilendirme politikaları, döviz kuru etkileri ve ekonomik dinamikler …

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.

Biraya zam geldi: Bir tanesi 117 lira oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerinin ardından ÖTV oranlarının güncellenmesiyle, alkol ürünlerinde yeni zamlar arka arkaya gelmeye devam ediyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, iki büyük …

Bu kez nektarin el yaktı: Tanesi kirazın 5 katı fiyatına!

Emekli ve memur temmuz ayında aldığı düşük zamma isyan ederken zam haberinin ardından akaryakıt ve gıda fiyatı uçuşa geçti. Vatandaşların önceden kilolarca aldığı meyve sebze artık tane işi satılıyor. Nektarinin fiyatını gören ise bir daha bakıyor.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı